reklama
kategoria: Konkursy
10 kwiecień 2014

Babeczki na 1001 sposobów [ KONKURS]

zdjęcie: Babeczki na 1001 sposobów [ KONKURS] / fot. Nadesłane
fot. Nadesłane
Babeczki, jak żadne inne wypieki, inspirują do kulinarnych poszukiwań. Sięgnij po pyszne ciasto bazowe o smaku waniliowym lub czekoladowym, dobierz ulubione dodatki i wyczaruj z Delectą unikalne Babeczki na 1001 sposobów!
REKLAMA

Opakowanie zawiera bazę na ciasto o smaku waniliowym lub czekoladowym. Dodaj 100 gramów ulubionych dodatków: owoców, bakalii, dżemu czy czekolady. Za każdym razem sięgnij po inny smak! Babeczki upiecz w papierowych papilotkach, teflonowej blasze na muffinki lub silikonowych foremkach o różnych kształtach.

Na Wielkanoc przygotuj pyszne Babeczki na 1001 sposobów, które staną się ozdobą wielkanocnego koszyczka ze święconką! Na opakowaniach znajdziesz dodatkowe przepisy, a podpowiedzi szukaj  na www.delektuJEMY.PL

UWAGA KONKURS!

Weź udział w konkursie i wygraj jeden z 3 zestawów słodkich niespodzianek od Delecty.

Zadanie konkursowe:

Napisz, z jakimi dodatkami babeczki lubisz najbardziej?

Wyślij SMS o treści: TM.BABECZKI(odpowiedź na pytanie); pod numer 7248 (koszt wiadomości 2,46 zł z VAT, regulamin).
Spośród odpowiedzi Redakcja wylosuje 3, których autorzy otrzymają upominkowe zestawy produktów DELECTA.

Na zgłoszenia czekamy do środy, 16 kwietnia, do godziny 12.

Zapraszamy do udziału!

 

Poniżej prezentujemy przepis na wyśmienite babeczki- kwiatuszki

Składniki:

-  opakowanie babeczek na 1001 sposobów o smaku waniliowym,

- opakowanie polewy twardej o smaku białej czekolady Delecta,

- 2 jaja,

- 100 ml. mleka,

- 100 ml. oleju,

- opakowanie kolorowych drażetek,

- opakowanie piankek marschmallow (jojo),

-  foremki.

Przygotowanie:

1. Przygotuj foremki do wypieku 12 sztuk babeczek (polecamy metalową formę do muffinek wyłożoną papierowymi papilotkami albo    foremki silikonowe).

2. Nagrzej piekarnik do temp. 180ºC bez termoobiegu.
3. Wyłóż na blachę z wyposażenia piekarnika 12 foremek.
4. Do wysokiego naczynia wbij jaja, dodaj mleko i olej, wsyp zawartość torebki z ciastem i dobrze      wymieszaj łyżką do gładkiej    konsystencji (ok. 1 min).
5. Ciasto rozłóż równo do 12 foremek.
6. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 17−22 min (do uzyskania złocistego koloru).
7. Polewę rozpuść zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odetnij różek opakowania.
8. Pianki pokrój w poprzek w 0,4 cm paski.
9. Środek wystudzonej babeczki posmaruj gęstniejącą polewą, przyklej płatki z pianki, na środku przyklej drażetkę.

PRZECZYTAJ JESZCZE
pogoda Hel
7.3°C
wschód słońca: 08:01
zachód słońca: 15:21
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Helu